CASE

Tarjoustyökalu

Wärtsilän kenttämyyntityökalun käyttäjäkokemuksen parantaminen

Wärtsilä on maailman johtava älykkäiden teknologioiden ja koko elinkaaren kattavien ratkaisujen toimittaja meri- ja energiamarkkinoilla. Painottamalla kestävää innovointia, kokonaistehokkuutta ja data-analytiikkaa Wärtsilä maksimoi asiakkaidensa alusten ja voimalaitosten ympäristönsuojelun sekä taloudellisen suorituskyvyn.
Story image
Wärtsilä käynnisti projektin, jonka tarkoituksena oli tarjota tarjouspyyntötyökalu helpottamaan myyntiedustajien työtä. Tavoitteena oli virtaviivaistaa myyntiä luomalla tehokas tapa tutkia ja tallentaa asiakkaiden tarpeita sekä automatisoida hinnoittelua ja vähentää toistuvia tehtäviä.

Myyntiorganisaatio oli jo kokeillut vastaavaa työkalua, mutta kävi ilmi, että työkalun käytettävyyttä oli mietittävä uudelleen. Koska työkalun avulla oli tarkoitus tehdä viikoittain tuhansia tarjouksia, liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttamisen kannalta oli välttämätöntä, että työkalussa olisi intuitiivinen käyttökokemus kaikille käyttäjille. Lisäksi todettiin, että teknisellä alustalla oli joitakin rajoituksia, minkä vuoksi tarvittiin luovaa ongelmanratkaisutaitoa suunnittelutaitojen ohella.

Tällöin Wärtsilä kääntyikin Finitecin puoleen UX/UI-suunnittelijan tarpeeseen liittyen.
"Finitec oli kumppani, joka pystyi kuuntelemaan tarpeitamme. Tuntui, että he eivät tyrkyttäneet mitään tiettyä menetelmää, vaan kuulivat, mikä todellinen haastemme oli ja auttoivat sen tarkemmassa määrittelyssä. Lisäksi Finitec tarjosi portfolion, jossa oli hyvin monipuolinen kuvaus siitä, miten Johannes auttaisi tiimiä saavuttamaan tavoitteen. Viestintä ja ehdokkaiden esittely toimi Finitecin kanssa hyvin.

Johannes oppi nopeasti, sopeutui hyvin tiimiin ja varmisti, että hän sai välittömästi palautetta läpi projektin. Täytyy sanoa, että työskentely hänen kanssaan oli silmiä avaava kokemus!"

Neha Behl, Manager

Wärtsilä

Voisimmeko toimittaa sinullekin samanlaista?

Talent agent profile picture

Tiina Honkiniemi

Senior Client Executive

0408444228

tiina.honkiniemi@finitec.fi