CASE

Data-arkkitehtuuri ja raportointi

Kumppanina datankäytön ja raportoinnin yhtenäistämisessä

Granlund on voimakkaasti kasvava kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni. Granlund rakentaa kestävää ja älykästä tulevaisuutta yhdessä asiakkaidensa ja sidosryhmiensä kanssa. Granlundilla on yli 1000  ammattilaista 27 toimipisteessä kautta Suomen.
Story image
Yhteistyö Finitecin ja Granlundin välillä käynnistyi kesän 2021 kynnyksellä. Granlundilla tavoitteena oli datan käytön ja raportoinnin yhtenäistäminen eri liiketoimintojen välillä aiempien, osin pirstaloituneiden, ratkaisujen sijaan. Hankkeen onnistumisen edellytyksenä nähtiin tarve kokeneelle osaajalle, jolla on kyvykkyys data-arkkitehtuurin ja -governancen kehittämiseen toteuttamiseen.


“Finitec lähestyi meitä proaktiivisella otteella ja päätimme kokeilla kuinka yhteistyö toimisi. Saimme heiltä hyvin ripeästi tarjouksen kolmesta tehtävään soveltuvasta henkilöstä. Päädyimme valinnassamme Timo Riipiseen hänen pitkän kokemuksen ja hyvien kommunikointitaitojen siivittämänä.”


Timon työ käynnistyi viikon mittaisella kartoituksella ja määrittelyllä, josta työ eteni teknologiavalintoihin, governance-mallien suunnitteluun ja myöhemmin pilotointiin sekä datalähteiden keräämiseen ja liittämiseen.
Olemme erittäin tyytyväisiä siihen kuinka nopeasti Timo sai kiinni ympäristöistämme ja toiminnastamme sekä alkoi toimittaa konkreettista jälkeä ja erityisesti huomaamatta jääneitä uusia näkökulmia. Kokemuksemme mukaan Timo on kuin granlundilainen, jolla on kyvykkyys tuoda tilanteisiin hyvällä tavalla ns. second opinion.

Heikki Ihasalo, Technology Director

Granlund

Voisimmeko toimittaa sinullekin samanlaista?

Talent agent profile picture

Tiina Honkiniemi

Senior Client Executive

0408444228

tiina.honkiniemi@finitec.fi